سرویس سیاسی جهان ـ احمد نریمانی: محمود احمدی نژاد سه شنبه هفته گذشته بنابر حق قانونی خود به مجلس آمده بود تا شاید برای اولین وزیر وزارت ورزش و جوانان از خانه ملت رای اعتماد بگیرند.
اخباری که در روزهای منتهی به جلسه رای اعتماد بارها بر صدر رسانه ها نشسته بود نشان می داد که جلسه روز ۳۱ خرداد کاملا متفاوت از جلسات مشابه گذشته خواهد بود اما کسی گمان نمی کرد که نمایندگان مجلس در این روز دست به حرکاتی بزنند که در تاریخ جلسات رای اعتماد بی سابقه است.
رئیس جمهور ساعت ۹ و ۱۵ دقیقه صبح وارد صحن مجلس شد و گرچه عدم استقبال نمایندگان و برخورد سرد و البته منطقی آنان را به رویش نیاورد اما دقایقی بعد از حالاتش روشن شد که کاملا غافلگیر شده است.
او بر اساس حق قانونی اش پشت تریبون مجلس قرار گرفته بود و از حمید سجادی برای وزارت ورزش و جوانان دفاع می کرد که به یکباره فریاد "دو –دو" بخشی از نمایندگان، صدای دکتر احمدی نژاد را گم کرد و کسانی را که از رادیو صوت جلسه را شنیدند یا بعدا در بخش های خبری سیما آن را دیدند، شگفت زده ساخت.
نمایندگان که بعدا روشن شد اکثرشان مخالف وزارت سجادی هستند، با هیاهو و دو ـ دو کردن کوشیدند که در سخنرانی رئیس جمهور اخلال کنند و بدین صورت مخالفت خود را با سخنان او ابراز دارند.
آنان البته این واقعیت را که خارج از فضای هیجانی مجلس وجود داشت در نظر نگرفتند که پژواک این حرکات ناباورانه در متن جامعه و بویژه در محافل و رسانه های بیگانه چه خواهد بود.
هرچند رئیس مجلس سپس دکتر احمدی نژاد کوشیدند با سخنانی چون "شما فرصت دارید نظر خودتان را بگویید" و "انتخاب و تصمیم گیری با شماست" اوضاع را آرام کنند اما شد آنچه که نباید می شد، اتفاق افتاده بود.
در واقع مخالفت با گزینه پیشنهادی رئیس جمهور و سخنرانی در رد سجادی و دادن رای منفی به او همگی از حقوق تردیدناپذیر نمایندگان بود که کسی درباره آن سخنی نداشت و حتی رئیس جمهور برای آرام ساختن نمایندگان پرهیجان چندین بار حقوقشان را به آنان یادآوری کرد که متاسفانه هیچ یک مانع از وقوع رویدادهای تاسف برانگیز آن روز نشد.
خانه ملت که خود نماد و زاییده مردم سالاری و نظر مردم است در حالی که "مهر تایید یا رد" سجادی را اختیار داشت، با دو ـ دو کردن در خلال سخنان منتخب همین مردم، مرتکب اشتباهی آشکار شد و تصویری غیرواقعی از ذات خانه ملت را به نمایش گذاشت؛ تصویری که در آن خانه ملت سخنان مخالف بی تاثیر خود را هم تحمل نمی کند.
نمایندگان منتخب مردم که باید الگو و مرجع فکری مردم باشند آیا در آن روز جنجالی با خود اندیشیدند که اشاعه چنین رفتاری در متن جامعه می تواند به چه سرنوشت تلخی منجر شود؟ و زمینه چه برداشت های ناصوابی را در محافل مختلف ایجاد می کند؟
شاید بر همین اساس است که انتظار ناظران سیاسی از نمایندگان ملت برای برخوردی منطقی و متین با رئیس جمهور به عنوان میهمان مجلس سپس تصمیم گیری بر اساس مصالح و منافع نظام و مردم، انتظار درست و بجایی بوده است.
اما دیگر نکته مهمی که درباره این رویداد نباید از نگاه دور داشت، محملی بود که نمایندگان با رفتار سوال برانگیز خود برای رسانه های بیگانه و ضدانقلاب ساختند تا بر پایه آن ادعاهای متعددی درباره شکاف و درگیری در سطح اول کشور مطرح شود و ده ها گزارش و تحلیل ضدایرانی به مخاطبان القا شود.
این جلسه تا چندین روز تنها و بهترین سوژه مخالفان جمهوری اسلامی بود تا با استناد به آن عنوان کنند ادعاهایشان درباره ایران صحت دارد.
در نتیجه این رویدادها، به نظر می رسد افکار عمومی اکنون راغب است شناخت بیشتری از نقش آفرینان جنجالی جلسه رای اعتماد حمید سجادی پیدا کند.
به همین دلیل به رئیس مجلس شورای اسلامی پیشنهاد می شود، نمایندگانی که هنگام سخنرانی رئیس جمهور و دفاع او از وزیر پیشنهادی اش اقدام به دو ـ دو کردن و ایجاد هیاهو در مجلس نمودند را به مردم معرفی کند، باشد که این اقدام، بار و احساس مسئولیت نمایندگان را سنگین تر از گذشته و رفتار اشتباه آنان را اصلاح کند.
نظرات شما عزیزان: